Het Asteria Nieuwjaars Darttoernooi staat van 6 tot en met zondag 8 januari 2023 'eindelijk' weer op de agenda.
Het Asteria Nieuwjaars Darttoernooi staat van 6 tot en met zondag 8 januari 2023 'eindelijk' weer op de agenda. Foto: sterkdarts.nl

Toppers naar darttoernooi Asteria

Sport Sport

Het Asteria Nieuwjaars Darttoernooi vindt, na de vanwege corona afgelaste edities 2022 en 2021, in 2023 plaats van vrijdag 6 januari tot en met zondag 8 januari. Op de deelnemerslijst prijken onder meer de namen van Jelle Klaasen, Mike van Duivenbode, Kim Huybrechts, Nico Tissen en Co Stompé, die met hun prestaties inmiddels hun sporen in de dartswereld hebben verdiend. Dit keer is het totale prijzengeld met 6000 euro hoger dan ooit. De toernooiorganisatie is in handen van de website Sterkdarts.


Ook dit jaar worden op de vrijdagavond (6 januari) weer het herenkoppeltoernooi en het dameskoppeltoernooi gespeeld. De winnaars van de herenkoppels nemen 400 euro in ontvangst en de eerste prijs bij de dameskoppels bedraagt 200 euro. Op de zaterdag (7 januari) staan de singletoernooien op de rol, met een hoofdprijs van 800 euro voor de beste darter en 200 euro voor de beste dartster. Er kunnen aan deze wedstrijd 256 heren en 48 dames deelnemen. Op de zondag (8 januari) staat voor het eerst het Open Venray met een jeugdtoernooi in Asteria op de agenda, naast het singletoernooi voor de heren en dames. Het jeugdtoernooi wordt gehouden voor jeugd t/m 21 jaar. Voor de beste deelnemers per categorie liggen verschillende (geld)prijzen klaa..