Tijdens de laatste editie van de Roetsj in 2020 was het gezellig druk op het Schouwburgplein in Venray.
Tijdens de laatste editie van de Roetsj in 2020 was het gezellig druk op het Schouwburgplein in Venray. Foto: Rikus ten Brucke

Venrayse horeca en De Piƫlhaas slaan handen ineen met carnaval

Carnaval Carnaval Centrum Cultuur en Uitgaan

Verschillende horecazaken op de Grote Markt, Schouwburgplein en Henseniusplein slaan de handen ineen voor een unieke pleinoverschrijdende samenwerking. Onder de noemer Rooj draejt dur wordt een meer dan volledige vastelaovendprogramma aangeboden door acht horecaondernemingen, in samenwerking met vastelaovesvereniging De Pielhaas.


Rooj Draejt dur trapt op donderdag af met de Hazinneavond in een omgebouwde schouwburg. Deze avond is uitsluitend toegankelijk voor de vrouwelijke vastelaovendvierders en wordt muzikaal opgeluisterd door onder andere Naachtwaerk, Verrekes Moj, de Moelbaere Boys en diverse joekskapellen.

Vrijdag komt Rooj draejt dur met een nieuwe invulling van het Lerarenbal waarbij een vol programma aangeboden wordt aan iedereen die niet kan wachten op het begin van de vastelaovend. Onder de noemer Vurgloeje biedt Rooj draejt dur een middag en avond, gratis toegankelijk, met onder andere Marleen Rutten, Sch!k, Weej Dreej en La Bamba. Ook deze dag vindt plaats in de Schouwburg.


Iensjekke