Wethouder Martin Leenders (links) draaide de deur voor Christaan Engels (rechts) op slot.
Wethouder Martin Leenders (links) draaide de deur voor Christaan Engels (rechts) op slot. Foto: Antoon Jeuken

Glazen Huis Venray van start

Algemeen Venray

Wethouder Martin Leenders draaide woensdagochtend de deur van het Venrayse Glazen Huis op slot. Christiaan Engels liet zich vrijwillig opsluiten in een een pand aan het Schoutenstraatje 15 in Venray.

In het gebouw is zijn stichting Level Inn gevestigd. Engels wil geld inzamelen voor Stichting Level Inn, scouting De Peelspeurders en Voedselbank Limburg-Noord. De actie duurt minimaal drie dagen en kan maximaal duren tot donderdag 5 januari 12.00 uur. “Het ligt aan de donaties of de actie langer duurt. Als ik meer geld ophaal, dan blijf ik langer zitten. Voor iedere vijf euro duurt mijn actie twintig minuten langer, maar ik heb wel bewust een einddatum gekozen.”

Engels nodigt mensen van harte uit om een kijkje te komen nemen in het Schoutenstraatje in het centrum. Liefhebbers kunnen bijvoorbeeld samen met Engels gamen of een podcast opnemen. “Ook kunnen mensen zelf een actie bedenken om het initiatief te steunen. Via glazenhuis@levelinn.nl kom ik graag met ze in contact.”

De actie van Engels wordt live gestreamd op de websites www.levelinn.nl en www.twitch.tv. “Het is de bedoeling dat ik games ga streamen met muziek en randactiviteiten, zoals een podcast. Mensen kunnen voor een donatie ook een liedje aanvragen of met mij gamen bijvoorbeeld”, laat Engels weten.

Meer informatie over de actie is te vinden de website op www.levelinn.nl/glazenhuis.