De overhandiging van de Verstraaten-cheque aan Toon Theeuwen van Logeerhuis Kapstok
De overhandiging van de Verstraaten-cheque aan Toon Theeuwen van Logeerhuis Kapstok Foto: persfoto

Donatie voor Kapstok

Venray | Onlangs ontving Logeerhuis Kapstok een donatie van 3.000 euro van de Verstraaten Groep uit Venray.


Een welkome bijdrage voor het logeerhuis, dat met extra financiële uitdagingen geconfronteerd wordt in deze coronacrisis. Bestuursvoorzitter Toon Theeuwen: "Om aan de geldende coronamaatregelen te voldoen, hebben wij onze bedrijfsvoering aangepast. Zo kunnen we tijdelijk minder gasten ontvangen en moeten we extra kosten maken op het gebied van veiligheid en hygiëne.”


Theeuwen is zeer ingenomen met de geste van het Venrayse bedrijf en toont zich optimistisch: "Na de uitbraak van het virus in 2020 hebben we ons huis korte tijd moeten sluiten.” Gelukkig kon Kapstok in de zomer van dat jaar zijn deuren alweer openen. Wel werden daarbij de nodige preventiemaatregelen genomen en bedrijfsprocessen aangepast. Toon Theeuwen: "De gezondheid en veiligheid van onze gasten en onze medewerkers stonden natuurlijk voorop."


De mensen van Kapstok stonden te popelen om weer aan het werk te gaan, en dat hebben ze ook gedaan zodra de situatie dat toeliet. "Ik ben ongelofelijk trots op onze vrijwilligers en beroepskrachten,” vervolgt hij. “Zij dragen onze kernwaarden verantwoordelijkheid, dienstbaarheid en onbaatzuchtigheid met verve uit." Volgens hem toont de donatie van de Verstraaten Groep aan dat ook de Venrayse ondernemers en organisaties de noodzaak en het belang van voorzieningen als Kapstok onderkennen: "Daar ben ik blij mee en dankbaar voor." Logeerhuis Kapstok ondersteunt mantelzorgers door degene waarvoor wordt gezorgd te laten logeren. De taken die de mantelzorger thuis vervult, worden voor een korte periode overgenomen. De gasten in het logeerhuis zijn volwassenen die thuis worden ondersteund. Het zijn bijvoorbeeld mensen met dementie, de ziekte van Parkinson, of die te maken hebben met de gevolgen van een infarct of een andere ziekte waardoor zij veel zorg nodig hebben.

Afbeelding