Sinterklaas genoot zondag met volle teugen van de activiteiten in de binnentuin van het gemeentehuis in Venray.
Sinterklaas genoot zondag met volle teugen van de activiteiten in de binnentuin van het gemeentehuis in Venray. Foto: Antoon Jeuken

Sinterklaas in gemeentetuin

Venray | Sinterklaas was zondag te gast in de tuin van het gemeentehuis in Venray. Samen met zijn pieten bracht hij een bezoekje aan de tuin waar verschillende activiteiten op poten waren gezet voor de kinderen. Aansluitend maakte Sinterklaas ook nog een rondgang door het centrum, waar het vanwege koopzondag (ook) druk was.


De activiteiten in de gemeentetuin werden georganiseerd door het Sint-Nicolaasgilde Venray. "We hebben vorig jaar tijdens de coronapandemie voor het eerst in de binnentuin van het gemeentehuis activiteiten georganiseerd en een treffen met Sinterklaas en het was toen heel erg druk, omdat iedereen na de intocht direct meeliep naar de gemeentetuin", legt Loes Kersten van het gilde uit. "Daar liep alles toen een beetje vast en hebben we bedacht om de intocht los te koppelen van deze activiteit. Dit evenement verdient een eigen podium en dat hebben we nu aan koopzondag gekoppeld."

De aanwezige kinderen genoten onder meer van de vele pepernoten en ook konden ze deelnemen aan activiteiten. Zo werden er kinderen geschminkt, maar ook werd er gedanst, gezongen en stonden er verschillende spelletjes op het programma. Tevens maakte Sinterklaas tijd om met de kinderen op de foto te gaan.


Intocht

De intocht, die enkele weken geleden plaatsvond, is volgens het Sint-Nicolaasgilde goed verlopen. "Het is heel leuk geweest en er stonden veel blije kinderen langs de kant. We hebben wel wat verbeterpuntjes waar we voor volgend jaar mee aan de slag gaan."

Ook Sinterklaas vond het heerlijk om na de succesvolle intocht weer in Venray te zijn. "Het is fantastisch en heel fijn om al die enthousiaste kinderen te zien. Het is een groot kinderfeest en ik kan nu zonder coronamaatregelen iedereen weer spreken en dat vind ik natuurlijk heel erg prettig. De intocht was ook heel fijn evenement en we hebben bewust voor een intocht gekozen omdat we wisten dat we zondag weer hier zouden zijn. Zo kunnen we de drukte beter spreiden. We moeten namelijk ook naar andere dorpen, dus dat is goed bevallen."

Evenementen in gemeentetuin trekt veel bekijks
Afbeelding