Afbeelding
Foto: eigen foto

Bundel magische winterverhalen

Venray | Boeken zijn niet zomaar een hobby. Boeken zijn een lifestyle. Maar wat als je in die boeken een belangrijk stukje van jezelf zelden terugziet? Dan pak je zelf de pen op om het verhaal dat je mist te schrijven.


Al bijna de helft van haar leven is Annette van Geloof (35) uit Venray afhankelijk van hulpmiddelen, zoals een kruk en een rolstoel. Toch zijn er maar weinig verhalen waarin karakters met een handicap de hoofdrol spelen zonder dat ze uiteindelijk of doodgaan of beter worden. Terwijl ook mensen met een handicap lang en gelukkig kunnen leven.

Ze besloot dat gevoel om te zetten in een sprookjesachtig verhaal. Ze wist toen nog niet dat juist dit verhaal het eerste verhaal zou zijn dat gepubliceerd zou worden.

Toen uitgever Jen Minkman van Dutch Venture Publishing op Instagram vroeg waar lezers meer en vaker over zouden willen lezen, reageerde Annette dat ze graag meer verhalen met karakters met een handicap in de hoofdrol zou willen zien. Jen Minkman vroeg vervolgens of ze dat verhaal niet zelf wilde schrijven voor de uitgeverij. Annette herinnerde zich het korte sprookje dat ze ooit geschreven had en stuurde de eerste versie van het verhaal naar de uitgeverij.

Daarna kreeg ze de instructies om het verhaal uit te breiden en aan te passen, zodat het gepubliceerd kon worden in een bundel vol met 'magische' winterverhalen. Afgelopen maandag is de bundel, waarin twaalf winterverhalen voor de twaalf dagen van Kerstmis staan, officieel gepubliceerd. “Als lezer is het altijd een droom geweest om schrijver te worden”, geeft Annette aan. “Het is enorm tof om mijn eigen naam op de kaft van een boek te zien staan. Maar het is vooral leuk dat juist dit persoonlijke verhaal door zoveel mensen gelezen gaat worden.”


In het korte verhaal dat Annette geschreven heeft, woont Ilva in een dorpje dat niet geschikt is voor haar rolstoel. Ze heeft een erg grote droom: met de professionele dansers dansen op het Joelfeest. Ze gaat op zoek naar een manier om haar wens uit te laten komen.

Ben je benieuwd of Ilva uiteindelijk op het podium zal staan? Koop dan een exemplaar van Wintermagie, uitgegeven door Dutch Venture Publishing, bij onder andere Boekhandel Roojboek in Venray. Naast het verhaal van Annette staan er nog elf andere 'magische' winterverhalen in de bundel.


Foto: Annette van Geloof schreef een verhaal voor de bundel Wintermagie.