Afbeelding
Foto: Persfoto

Scholen blij met jubileumcadeau SOS

Steyl | Liefst 75 schoolklassen uit de gemeenten Venray en Horst aan de Maas hebben de afgelopen drie jaren het educatieve belevingscentrum Wereldpaviljoen in Steyl bezocht. De kosten van de educatieve lessen in Steyl werden betaald door de jubilerende mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum.


Deze groep vierde in 2019 het zilveren jubileum. Vanuit deze groep is tien jaar geleden het Wereldpaviljoen ontstaan. Bij wijze van cadeau schonk SOS schoolklassen uit deze twee gemeenten een gratis bezoek aan het Wereldpaviljoen. SOS legde voor elk schoolbezoek 150 euro opzij. De klassen konden kiezen uit een dagje in Nicaragua (voor de lagere groepen) of het programma Trommels en verhalen in Ghana (voor de hogere groepen).


Dankzij de jubilerende mondiale groep SOS-Meerlo-Wanssum hebben de afgelopen jaren zo’n 2000 leerlingen van het basisonderwijs het Wereldpaviljoen in Steyl gratis kunnen bezoeken. SOS betaalde voor alle klassen uit deze gemeente de boekingskosten van aanvankelijk 100 en later 150 euro per klas. Aanvankelijk zou het SOS-jubileumproject een jaar duren. “Maar door corona heeft SOS dat project met twee schooljaren verlengd tot 1 september 2022”, legt penningmeester Peter Lenders van SOS uit. “We hopen het zo naar ieders tevredenheid te hebben gedaan en wensen het Wereldpaviljoen veel succes met het in stand houden van dit mooie concept. We hopen dat veel klassen volgen.”


De reacties van de docenten zijn enorm positief. “Supereducatief voor de kids”, meldt de docent van basisschool De Dobbelsteen uit Sevenum. “Het wordt allemaal in kindertaal uitgelegd. De kids hebben genoten.” Of zoals de docent van basisschool St. Anna Blitterswijck het meldt: “Supergezellig en interessant.”


De docent van De Kameleon uit Grubbenvorst spreekt over een topteam van vrijwilligers die het programma leiden. “De medewerkers weten de leerlingen op een juiste manier te betrekken en aan te spreken. Educatief, spannend, actief en uitdagend”, aldus De Kameleon. De kinderen van diverse klassen geven het Wereldpaviljoen gemiddeld een cijfer  8.


Foto: Kinderen van Daltonschool De Hommel uit Venray die afgelopen weekend het Wereldpaviljoen bezochten.