De markt trok afgelopen zaterdag veel bekijks.
De markt trok afgelopen zaterdag veel bekijks. Foto: Rikus ten Brücke

Vroeg in kerstsfeer

Venray | Dagbesteding Aan de Singel van Proteion aan de Westsingel 5a in Venray hield afgelopen zaterdag een zogeheten Sinter-/ kerstmarkt. De opbrengst van de markt is bestemd voor een uitstapje of extra materialen voor activiteiten van de dagbesteding.


Alle producten op de markt waren gemaakt door de deelnemers van de dagbesteding. Zij waren de afgelopen maanden druk bezig met schilderen, het breien van knuffels en warme sjaals en het borduren van meest uiteenlopende hebbedingen. Door Vullings, activiteitenbegeleider bij Aan de Singel, genoot afgelopen zaterdag met volle teugen: "We hebben de markt eind november al georganiseerd omdat we bang waren dat corona eventueel nog roet in het eten zou gooien. Dat lijkt gelukkig allemaal mee te vallen. De afgelopen jaren hebben we niet veel kunnen organiseren, we hebben alle gemaakte spullen dus drie jaar op kunnen sparen. Ook de vrijwilligers hebben verschillende dingen gemaakt."

Tevens was er een tombola met prijzen. Ook konden de bezoekers van de markt van de gelegenheid gebruikmaken om rond te kijken en vragen te stellen over Dagbesteding Aan de Singel. De aanwezige activiteitenbegeleiders beantwoordden hun vragen graag.

Dagbesteding Aan de Singel biedt zelfstandig wonende ouderen de mogelijkheid om samen de dag door te brengen. Ouderen leggen tijdens de dagbesteding sociale contacten en hebben op deze manier een zinvolle dagbesteding. "Eenzaamheid is wel een ding onder ouderen, dat merken we ook tijdens Pasen en Kerstmis. Wij zijn dan gesloten en dan wordt de dagbesteding écht gemist."

Het aanbod van activiteiten varieert van creatief bezig zijn, wandelen, gymnastiek, spellen spelen, geheugentraining tot een boodschap doen. Bij de activiteiten, die worden begeleid door ruim twintig vrijwilligers en een professionele kracht, wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden. De ouderen zijn doordeweeks en zondag welkom van 10.00 tot 16.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding