De kinderwijkraad werd woensdagmiddag met veel enthousiasme geïnstalleerd in MFC Brukske.
De kinderwijkraad werd woensdagmiddag met veel enthousiasme geïnstalleerd in MFC Brukske. Foto: Rikus ten Brücke

Kinderwijkraad geïnstalleerd

Nieuws Brukske Jeugd en Jongeren Wonen en Leven

Venray | De eerste kinderwijkraad van de Venrayse wijk Brukske werd woensdagmiddag officieel geïnstalleerd in MFC Brukske. Met de kinderwijkraad, die bestaat uit negen enthousiaste kinderen, krijgen kinderen een platform om dingen te realiseren die zij belangrijk vinden in de wijk.

“Dit idee spreekt ons aan omdat we kinderen willen meegeven dat zij zelf ook invloed kunnen uitoefenen op hun directe omgeving. Dat ze zelf dingen voor elkaar kunnen krijgen”, zegt projectleider Asmaa Darkaoui. “Als we hier nu in investeren, plukken deze kinderen én hun omgeving hier in de toekomst de vruchten van”, aldus Lidy Gooren van het wijkplatform Brukske.

De kinderen van basisschool De Krokodaris hebben in de periode van 19 oktober tot en met november democratielessen gevolgd op school. Tijdens deze lessen hebben zij geleerd wat democratie inhoudt. Daarnaast is de leden van de kinderwijkraad gevraagd om een ideaal beeld te schetsen over het wonen en leven in de wijk en hiervoor hebben de kinderen ook plannen gemaakt. Alle plannen ..