Herdenkingsbijeenkomst

Efkes Stilstaon

Ysselsteyn | Dit jaar gaat het er dan toch van komen. Komende zondag tussen 19.00 uur en 20.30 uur, is de eerste bijeenkomst van Efkes Stilstaon. Het is een herdenkingsbijeenkomst voor iedereen die daar behoefte aan heeft. 


Maakt niet uit of je gelovig bent of niet, of je dierbare begraven of gecremeerd is, voor jong en oud, en welke geloofsovertuiging je ook hebt waarbij er banden zijn met de Ysselsteynse gemeenschap. Juist nu, na zo’n bijzondere periode als de coronacrisis en alle onrust in de wereld, is de beleving van afscheid nemen of herdenken van onze naasten, nog belangrijker geworden.

Bij deze herdenkingsbijeenkomst kan iedereen die daar behoefte aan heeft, op een informele manier, ieder op eigen wijze, stilstaan bij de dierbare die men mist. Het idee is ontstaan, omdat door veranderingen in onze maatschappij er toch behoefte is om gezamenlijk te gedenken en herdenken. Het is een bijeenkomst, waarbij niet de kerk, geloof of cultuur centraal staat, maar juist het gemis, het ge- en herdenken van dierbaren. "Wij zijn van mening, door dit samen te doen, maar toch ieder voor zich, we stil kunnen staan bij herinneringen en rouw, maar ook een verbondenheid kunnen creëren wat steun en troost kan bieden voor eenieder", laat de organisatie van Efkes Stilstaon weten.

"Op deze avond nodigen we dan ook iedereen uit, die hier behoefte aan heeft. Het is een doorlopende bijeenkomst, er is geen vast programma. De locatie is op het kerkhof in Ysselsteyn. We willen een sfeervolle, ingetogen omgeving creëren en deze zal worden opgeluisterd door zang van Isa Linders en Sophie Deters. We hebben bepaalde bezinningsplekken gecreëerd en er zijn ook plekken waar je op diverse wijze kunt ge- en herdenken door bijvoorbeeld het beschilderen van stenen of kaarsen of door misschien brievenpost naar de hemel te sturen."

Iedereen is zondag welkom op het kerkhof achter de Odakerk in Ysselsteyn.