DES sterk in openingsduel

Vierlingsbeek | De korfbalsters van eersteklasser DES hebben hun eerste competitieduel in de zaal ruim gewonnen. In  sporthal De Peelhorst in Deurne bonden de roodwitten zondagmorgen het Vlierdense DOT met duidelijke cijfers aan de zegekar: 10-18 (5-8).

DES, dat ook in de zaal naar de overgangsklasse wil promoveren, startte voortvarend aan het openingsduel. Met de teruggekeerde Lincy Achten in de basis was de Vierlingsbeekse ploeg in de openingsfase heer en meester over de tegenstander. Na een kwartier spelen stond het al 1-6 in het voordeel van de gasten, die de thuisploeg vervolgens nog voor de rust terug zagen komen tot 5-8.
In de tweede helft was DES weer goed bij de les en werd de marge met snel en gevarieerd spel uitgebouwd naar 6-14, waarna de verdiende zege voor het team van trainer-coach Yvo van Dijk in de slotfase van de wedstrijd niet meer in gevaar kwam.  DES speelt de volgende wedstrijd, op zondag 27 november om 11.50 uur in de Raaijhal in Overloon, tegen Tovido.

Doelpunten: Milou van den Boogaard (5), Janneke Koenen (5), Maud van Rhee (4), Babs van Daal, Marly Jilesen, Eline van Treek en Lincy Achten.