Betsy Adriaansens ontvangt als jubileumpassagier een bosje bloemen van chauffeur Wiel Duijkers.
Betsy Adriaansens ontvangt als jubileumpassagier een bosje bloemen van chauffeur Wiel Duijkers. Foto: Antoon Jeuken

4000ste passagier voor wensbus

Algemeen Merselo Vredepeel Wonen en Leven

Merselo | Betsy Adriaansens uit Merselo was vrijdagochtend de 4000ste passagier van het jaar voor Wensbus Vredepeel-Merselo. Een mooie mijlpaal voor de wensbus en het taxiritje leverde voor Adriaansens ook nog een bosje bloemen op bij thuiskomst in Merselo. De bloemen werden overhandigd door chauffeur en vrijwilliger Wiel Duijkers.


In het begin van het jaar was het nog spannend of de wensbus voldoende ritten zou rijden om in aanmerking te komen voor de maximale subsidie van de provincie Limburg, maar dat aantal is dus ruim gehaald. “We moesten drieduizend mensen vervoeren en dat aantal hebben we dus ruimschoots gehaald. We gaan over de 4300 passagiers dit jaar en dat is een ongekend succes”, vertelt wensbus-coördinator Herman Zegers enthousiast. “Het is een grandioos succes, zeker gezien het feit dat we vanwege de coronapandemie enkele moeilijke jaren achter de rug hebben.”

Het succes van Wensbus Vredepeel-Merselo is voor een groot deel toe te schrijven aan het enthousiasme van de vrijwilligers. “Zonder onze vrijwilligers zou er geen wensbus zijn. We doen dit allema..