Castenray helpt Oirlo

OIRLO/CASTENRAY | De dorpsraden van Oirlo en Castenray gaan voorlopig inniger samenwerken. Dat heeft vooral te maken met de onderbezetting van Dorpsraad Oirlo die daar al langer mee kampt. Daarbij treden tijdens de jaarvergadering van volgend jaar februari drie bestuursleden af waardoor er nog maar twee overblijven. "Wij willen Oirlo graag helpen", zegt Bert Arts, voorzitter van Dorpsraad Castenray.


Albertine Steeghs is een van de Oirlose dorpsraadsleden die ermee stopt. "Dan kan na zeven zeven jaar wel", zegt Steeghs. "Ook Frank Steeghs en Jacqueline Custers stoppen. Dat wil zeggen dat alleen Tineke De Lang en Marloes van der Heijden overblijven. Tot op heden is het niet gelukt nieuwe kandidaten te krijgen. Toch hopen we dat nog op te kunnen lossen. We blijven positief. De dorpsraden van Oirlo en Castenray vergaderden al met elkaar, dat gaan we nu vaker doen."

"Oirlo zit in slecht weer en wij hebben aangeboden meer samen te gaan werken en om de kar te blijven trekken", zegt Arts. "Van de Oirlose dorpsraad blijft zoals het er uitziet weinig over. Wij nemen waar nodig graag de honneurs waar." Steeghs stelt dat twee raden samen sterker staan en er geen sprake is van een fusie. "Elkaar steunen staat voorop. Daar steken we op in. Dat doen we natuurlijk al, maar dat wordt wat intensiever. Daarnaast hoop ik dat we in februari toch het stokje aan opvolgers door kunnen geven. Dan kunnen degenen die aftreden ze nog begeleiden." Dat de situatie Oirlo nijpend is wil Steeghs niet zo omschrijven. "Er is niks aan de hand. We zijn wel heel hard bezig de opvolging voor elkaar te krijgen." De dorpsraad in Castenray functioneert met zes leden prima, laat Arts weten.  Een jaar geleden kwam het chronisch tekort aan bestuursleden voor tal van verenigingen aan de orde tijdens het Dorpsradenoverleg Venray (DRO). Toen liet Albertine Steeghs weten dat de toen vierkoppige Oirlose dorpsraad al maanden tevergeefs zocht naar versterking. "Dorpsgenoten willen om verschillende redenen niet in de dorpsraad stappen. We gaan binnenkort een ultieme poging wagen om nieuwe leden te werven", liet Steeghs toen weten. Dat leverde destijds twee nieuwe bestuursleden op.