Waterpoloërs Spio van slag

Venray | Net na de herfstvakantiebreak namen de waterpoloƫrs van Spio het thuis opnemen tegen Zwemsport Parkstad 1 uit Kerkrade. Spio, spelend in de 2 klasse A, moest om diverse redenen maar liefst zes spelers missen. Met vijf spelers uit het tweede team begon Spio redelijk goed aan de wedstrijd.

De verdediging lag prima, alleen het aanvalsspel werd niet beloond met treffers. In de laatste minuut van de eerste periode kwam Parkstad op 0-1. In de tweede kwart kreeg de thuisploeg diverse kansen op de gelijkmaker. Zelfs de strafworp van Tom Schalkwijk werd niet benut. Met een verdwaald afstandsschot maakte Parkstad de 0-2. Door treffers van Maik Broekmeijer en Job Lomans kwam de stand op 2-3. Aan het einde van de tweede periode moest Tom Schalkwijk met een uitsluiting het water uit. Daarna kreeg Ron van Mil nog een strafworp tegen, waaruit niet werd gescoord.

In de derde periode bleef Spio diverse kansen missen en kon Parkstad uitlopen naar 2-4. In de vierde periode werd er met veel risico gespeeld om terug te komen in de wedstrijd. Dit had helaas een averechts effect en Parkstad kon met twee counters uitlopen naar 2-6.

Ron van Mil wist nog te scoren en bracht de stand op 3-6. Direct hierna wist Parkstad de 3-7 te maken. In de laatste minuut werd ook nog Erwin Zwerver uit het water gestuurd. De nederlaag van Spio kwam hard aan en was met name te wijten aan het gebrek aan stootkracht in de voorhoede.