De mantelzorgers genoten met volle teugen van de brunch bij Anno'54.
De mantelzorgers genoten met volle teugen van de brunch bij Anno'54. Foto: Antoon Jeuken

Mantelzorgersbrunch

Venray | Serviceclub Rotary Venray organiseerde afgelopen zaterdag weer de traditionele mantelzorgbrunch in Dans & Partycentrum Anno'54 in Venray. Vanwege de coronapandemie ging de brunch vorig jaar niet door, maar nu werden de mantelzorgers weer in het zonnetje gezet. "Wij zijn blij dat we de zeer gewaardeerde mantelzorgbrunch weer mogen organiseren", meldt Hub de Bruijn namens Rotary Club Venray.

In Nederland zijn ongeveer vijf miljoen mantelzorgers. Van hen helpen 830.000 mensen langer dan drie maanden gedurende meer dan acht uur per week een naaste. 9,1% van de mantelzorgers voelt zich zwaar belast. In de gemeente Venray zijn er ongeveer 4300 mantelzorgers, zij doen hun werk vaak gedurende langere tijd in stilte. Daarom is het goed dat er in de Week van de Mantelzorger aandacht wordt besteed aan deze groep vrijwilligers. Rotary Vernay-voorzitter Frank Arts legt uit dat de brunch is ontstaan op initiatief van wijlen Jos Waals, oud-burgemeester van Venray. "Achttien jaar geleden is het idee voor deze mantelzorgbrunch bedacht en dit is de zestiende editie. We hebben zaterdag 150 mensen mogen ontvangen en we zijn blij dat we wat terug kunnen doen voor de mantelzorgers. Zij steken heel veel tijd in het zorgen voor een ander en dan is deze brunch maar een hele kleine geste. Een blijk van waardering."

Dat de brunch wordt gewaardeerd, blijkt uit een rondgang langs enkele mantelzorgers. "Ik vind het heel fijn en leuk dat we als mantelzorgers worden gewaardeerd", en "Het is een mooi initiatief. Het is fijn om waardering te krijgen." Rotary Venray is een serviceclub die zich dienstbaar wil inzetten voor de gemeenschap en het liefst met projecten in eigen omgeving. Zij wil door fundraising geld bij elkaar brengen om deze projecten uit te kunnen voeren. Daarnaast wil zij zich ook persoonlijk inspannen om projecten te verwezenlijken. Deze brunch is zo'n project, hobbykoks van de Rotary vertonen hun kunsten in de keuken, andere leden zorgen voor de bediening. De Rotary doet dit in samenwerking met Synthese.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding