Afbeelding
Foto: Persfoto

Nieuwe provider GlaswebVenray

Venray | GlaswebVenray sloot onlangs een overeenkomst met Freedom Internet, waardoor klanten van GlaswebVenray nu een abonnement kunnen afsluiten bij deze nieuwe provider. Directeur Bart Lemmen: “We zijn trots dat we Freedom Internet aan ons hebben kunnen binden. Zij kwamen dit jaar bij de Consumentenbond als de Beste uit de Test Alles-in-1 Provider. Bovendien is de keuzevrijheid van onze klanten nu nog groter.” 


Freedom Internet is in 2020 op de markt gekomen als provider voor internet-, tv- en vaste telefonie-abonnementen. Oud XS4All-medewerkers en klanten richtten Freedom Internet op, toen KPN aankondigde XS4All als zelfstandig bedrijf op te heffen. Anco Scholte ter Horst (CEO): “We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om onze klanten het beste aanbod te leveren met de hoogste kwaliteit. Dat we dit nu ook daadwerkelijk terugkrijgen uit de test van de Consumentenbond is een enorme opsteker. Klanten geven ons een 9,6 op het onderdeel ‘providerwaardering’, daar zijn we heel erg blij mee en natuurlijk ook enorm trots op. Continue verbetering is een van de uitgangspunten van Freedom, deze waardering motiveert ons daarom om het in te toekomst steeds beter te doen.”

Freedom Internet is in handen van een stichting zonder winstoogmerk. De winst die er (op termijn) is, geeft de provider uit aan hun maatschappelijke agenda: het waarborgen van burgerrechten en privacy op internet. “We zijn natuurlijk gebonden aan de huidige privacy- en dataopslagregelgeving en kunnen daardoor niet volledig anoniem internet aanbieden, maar bij alles wat we doen is de privacy van onze gebruikers leidend. Ons verdienmodel is het verkopen van abonnementen, niet van persoonsgegevens”, aldus Anco Scholte ter Horst.


Naast privacy heeft Freedom Internet klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Zij zien gebruikers niet als klanten maar als leden. De provider biedt een goed bereikbare en hoogopgeleide klantenservice in eigen beheer. Hierdoor is Freedom Internet niet alleen interessant voor klanten die privacy belangrijk vinden, maar ook voor klanten die bereid zijn iets meer te betalen voor goede service. Anco Scholte ter Horst: “Dat betekent onder meer dat onze helpdesk bemenst wordt door professionals die de tools en de kennis hebben om problemen echt op te lossen. We nemen zoveel tijd als nodig om iemand helemaal te helpen.”


Op foto van links naar rechts Anco Scholten (Freedom Internet), Theo Kooter en Bart Lemmen (GlaswebVenray)