Bij houtverwerker Martens EKO aan de Macroweg in Venray brak dit jaar vijf keer brand uit.
Bij houtverwerker Martens EKO aan de Macroweg in Venray brak dit jaar vijf keer brand uit. Foto: Archieffoto: Edward Media

‘Martens maakt er een potje van’

Nieuws Venray Werk en Economie

Houtverwerker Martens EKO aan de Macroweg op industrieterrein Smakterheide werd vanaf 21 juli dit jaar getroffen door vijf branden, die vaak gepaard gingen met explosies. Omliggende bedrijven zijn er nu helemaal klaar mee. Zo ook Jack Rademaker, HR-manager bij Peka Kroef, fabrikant van aardappelproducten en directe buur van Martens. “Dit kan zo niet langer.” De provincie Limburg laat weten dat deze week een handhavingstraject richting Martens is opgestart.

De laatste keer dat de brandweer massaal uitrukte naar Martens was vorige week woensdag. “Wéér een brand met explosies”, meldt een boze en tegelijk radeloze Rademakers. “Ze maken er daar echt een potje van. De vijfde brand met explosie in vier maanden tijd. Gelukkig zonder slachtoffers. Het is afwachten wanneer er daadwerkelijk gewonden gaan vallen, of misschien nog wel erger. De bedrijven in de omgeving van Martens zijn er helemaal klaar mee. Uit wanhoop en frustratie heb ik vorige week net zo lang met de provincie Limburg gebeld totdat ik gedeputeerde Madeleine van Toorenburg aan de lijn kreeg. Ze weet er nu van. Ik kreeg het advies om voortaan alles wat er bij Martens misgaat te melden bij een toezichthouder van de provincie.” De prov..