Afbeelding
Foto: Wence Wijnhoven

Pruve & Praote voor Oekraïne

Venray | Zondagmiddag in de schouwburg een drukke, gezellige mix van fondsenwerving voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en een proeverij van wijnen, bieren en likeuren.


Rotary Venray had handelaren uit Venray en wijde omgeving uitgenodigd een stand te verzorgen. Vanaf de start om drie uur namen velen deel aan de proeverij, genoten van gezellig weerzien met bekenden en keken uit naar de veiling. Het muzikale gezelschap Bups & Co zorgden voor extra vrolijke noten.


Om vijf uur begon de veiling van diensten aangeboden of georganiseerd door leden van Rotary Venray. Er was grote belangstelling voor een tiental kavels. Denk aan een diner thuis van superkoks, taxatie van een woning, wielerbeleving met Wout Poels of een mooie jachtervaring in Hunsrück.


Voorafgaand aan de veiling werd informatie gegeven over het doel waarvoor de fondsenwerving was opgezet, ziekenhuizen en vluchtelingencentra in Dnipro in de Oekraïne. Daarover sprak de voorzitter van de Rotary-partnerclub uit Grevenbroich samen met één van de leden, die gehuwd is met een Oekraïense vrouw. Zij woont en werkt al lang in Duitsland en vertelde over haar familie in Dnipro en hun ervaring. Dankzij de contacten in Grevenbroich en Dnipro is het mogelijk om de volledige opbrengst ten goede te laten komen aan de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. Na de veiling die met een mooi resultaat werd afgesloten, kon de proeverij worden voortgezet en was het tevens mogelijk ter plekke wijnen, bieren en likeuren te bestellen.


Het is nog mogelijk om via de website www.pruveproate.nl tot en met 13 november de mooie geselecteerde dranken te bestellen.


Het was een feestelijke bijeenkomst met een serieuze ondertoon waarvan de opbrengst later bekend wordt gemaakt, als alle bestellingen verwerkt zijn.


Dank aan alle deelnemers.


Foto: Wence Wijnhoven