Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Samenwerking Vereniging DOEN!

Venray | DOEN! Activiteitencentrum Venray biedt tal van activiteiten aan voor jong tot oud. Sinds september vorig jaar is DOEN! gevestigd aan de Heuvelstraat 4 in Venray. Sinds 1 november is DOEN! superpartner van Peel en Maas.


De activiteiten die DOEN! aanbiedt zijn zeer divers. "Denk aan activiteiten op het gebied van hobby’s, creativiteit, educatie en ICT. Daarbij is de sociale binding met de maatschappij heel belangrijk", vertelt Maria aan de Boom. Zij is coördinator van alle activiteiten. "Ik vorm de verbinding tussen bestuur, deelnemers aan de activiteiten en de vrijwilligers", legt Maria uit.

"Wij organiseren activiteiten, die expliciet als doel hebben om kennis en vaardigheden van volwassenen niet verloren te laten gaan. Door middel van allerlei activiteiten delen we elkaars kennis en vaardigheden", vervolgt Maria. Dat uit zich ook in de deelnemers van diverse activiteiten. "De jongste deelnemers zijn 10, de oudste rond de 90 jaar. Dat geeft ook de diversiteit aan van onze activiteiten."

Zo zijn er veel creatieve activiteiten die mensen kunnen volgen: schilderen, houtbewerken, glasbewerken. Maar ook educatieve cursussen zoals Engels en praktische lessen waarbij je leert omgaan met fotobewerken en Excel maken onderdeel uit van het aanbod. Bijzonder is Coach4you, een project waarbij brugklassers extra begeleiding krijgen waarmee voortijdig uitval van kwetsbare leerlingen wordt voorkomen.

"Dit aanbod varieert continu. Daarbij zijn we afhankelijk van vraag en aanbod. Dat aanbod is belangrijk. We zijn altijd op zoek naar mensen die de activiteiten en cursussen geven", aldus Maria.

DOEN! Activiteitencentrum Venray zoekt daarom continu de communicatie op en is om die reden het superpartnerschap van Peel en Maas aangegaan. "Dit biedt ons mogelijkheden om met een vaste regelmaat te laten zien wie wij zijn", legt voorzitter Victor Weijs uit. "En met het partnerschap kunnen we meteen meerdere aan Peel en Maas gerelateerde media zoals Peel en Maas TV, www.peelenmaasvenray.nl en ook hun social mediakanalen gebruiken om te laten zien wat DOEN! doet."

Meer informatie over de activiteiten van DOEN! is te vinden op www.doenvenray.nl.