Schaakmaat nodigde de omliggende verenigingen uit.
Schaakmaat nodigde de omliggende verenigingen uit. Foto: Persfoto

Schaakmaat in actie

Venray | De in augustus opgerichte schaakvereniging Schaakmaat nodigde de omliggende schaakverenigingen uit voor een kennismakingswedstrijd. Twee schaakverenigingen gingen op de uitnodiging van de Venrayse club in, te weten de Vrijpion en Bergen. Dit zijn de schaakverenigingen van Boxmeer en Bergen.


Het resultaat was een gezellige schaakavond waar 24 schakers hun kwaliteiten op het schaakbord aan elkaar lieten zien. Na afloop van deze schaakavond waren er enkel positieve reacties, het schaken tegen een onbekende tegenstander werd als zeer prettig ervaren. Ook behaalden enkele schakers opvallende resultaten. Veel tegenstanders waren qua speelsterkte gelijkwaardig, ervaren clubschakers speelden tegen ervaren clubschakers.

De net startende schaker had ook een net startende schaker tegenover zich. "Voor elk wat wils, dat maakte de avond tot een succes. Kortom een zeer geslaagde activiteit die zeker een vervolg gaat krijgen. Daar zijn de deelnemende verenigingen het al over eens", meldt Gerard van den Berg, voorzitter van Schaakmaat. De eindstand: 1. Boxmeer, 2. Bergen, 3. Boxmeer en de plaatsen 4, 5 en 6 waren voor de teams van schaakvereniging Schaakmaat.

Maandelijks organiseert Schaakmaat op de vrijdagavond allerlei soorten wedstrijden. Zo is er snelschaken, wordt er een laddercompetitie georganiseerd en zijn er wedstrijden tegen andere verenigingen. De laddercompetitie is bedoeld voor iedereen die wil schaken, een lidmaatschap is hiervoor niet nodig, en deze competitie gaat van start op 23 september.

Kijk voor meer informatie op de website svschaakmaat.nl. Ook voor kinderen is er een mogelijkheid om te komen schaken. Op vrijdag wordt er schaakles gegeven van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Gerard van den Berg, telefoon 06-15657946, e-mail schaakvereningSchaakmaat@ziggo.nl.