D66 moet wachten op antwoorden

VENRAY/MERSELO | De zeven vragen die D66-fractieleider Theo Zegers begin oktober aan wethouder Erik van Daal stelde over onder meer het verlenen van vergunningen aan de melkveehouderij van de familie Loonen aan de Boterpot in Merselo, blijven voorlopig onbeantwoord. De complete situatie rond het bedrijf is nog niet duidelijk, zo laat een woordvoerder van de gemeente Venray weten. 


Door onze redactie


Het bedrijf is de laatste jaren flink gegroeid en eerder bleek dat gebouwen buiten een eerder vastgesteld bouwblok stonden, stelde Zegers vast. Ook zag hij dat de omgeving van het veebedrijf is heringericht, dat houtopstanden zijn geveld, de veestapel wellicht is toegenomen en bedrijfsgebouwen zijn uitgebreid. Zegers vroeg zich af of onder alle bouwsels en uitbreidingen wel de benodigde vergunningen liggen en of de afgesproken voorwaarden worden nageleefd. Tevens wil hij weten of het aantal dieren op die locatie strookt met de geldende vergunningen en of dat er nog aanvragen in behandeling zijn. 'Klopt wel alles aan de Boterpot?', zo zijn de vragen samen te vatten en 'wordt er zo nodig gehandhaafd?'

Voordat wordt overgegaan tot handhaven, wordt in het kader van de zorgvuldigheid eerst de feitelijke en vergunde situatie van de milieu-, bouw- en ruimtelijke activiteiten van het melkveebedrijf in beeld gebracht, zo laat een woordvoerder weten. 'Onderdeel van dit integrale handhavingstraject is ook het onderzoek naar mogelijke legalisatie van illegale situaties op het bedrijf. Dat is een verplichting. Mocht hieruit voortvloeien dat feitelijk gerealiseerde situatie geheel of deels gelegaliseerd kan worden, dan moeten hiervoor de benodigde procedures doorlopen worden. Wanneer de onderneming niet hiertoe bereid is, zullen wij het handhavingstraject voortzetten'.