Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

The B-bestuur blijft wat langer in functie

VENRAY | Mounya Grevink en Kay Philipsen blijven enkele weken langer in functie als bestuur van het Venrayse jongerencentrum The B. Grevink: "In het belang van het jongerencentrum en de Venrayse jeugd willen we nog even blijven om tot een goede en overzichtelijke overdracht te komen." 


Door Henk Baltussen 


Grevink: "Kay en ik begrijpen de precaire situatie bij The B natuurlijk goed. Daarom hebben met een beleidsmedewerker van de gemeente Venray de mogelijkheid besproken om wat langer te blijven. Zo scheppen we wat meer lucht en ruimte bij het vinden en aanstellen van een nieuw bestuur. De beleidsmedewerker heeft daar fijn en open op gereageerd en ze nemen onze hulp graag aan. Aan het einde van de week van 7 november hopen we zo tot een goede, overzichtelijke en totale overdracht te kunnen komen." Ook op het voorstel om de intocht van Sinterklaas op zondag 13 november zoals voorgaande jaren te coördineren en te facilliteren vanuit The B is volgens Grevink positief door de gemeente gereageerd. Grevink had al een ondersteunende rol bij het Sint Nicolaas Gilde, de organisator van de jaarlijkse intocht die ook nu weer start bij het pand van The B. Tevens heeft de aftredend voorzitter van The B de functie coördinator stages bij het Raayland College. "Sinds vorig jaar is met het gilde en Raayand bewust en vol ingezet op de gewaarwording van collectieve inclusiviteit, op antiracisme, buitensluiting en vroegtijdige participatie via de maatschappelijke stage. Ik ben erg blij dat gemeente Venray ons toestaat dit vanuit The B uit te laten voeren."


Waarderen

De gemeente Venray laten weten het te waarderen dat Grevink en Philipsen nog enkele weken aanblijven. "Het huidige bestuur van The B heeft ons extra tijd gegeven om een interim-bestuur te vinden', laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Als deadline hebben we 14 november 2022 afgesproken. Op dit moment ligt onze prioriteit bij het benutten van deze tijd voor het vinden en aanstellen van een interim-bestuur en het zorgen voor een goede overdracht. Daarna buigen we ons over de verdere toekomst van The B."