Afbeelding
Foto: Maycel de Bruijn

Zege Fin Teunesen

Meijel-Dongen | Afgelopen weekend kwam er een einde aan het motorcrosseizoen 2022. In Dongen en in Meijel vonden de laatste kampioensschapswedstrijden plaats van het jaar. In de klasse MX 2 junioren behaalde Fin Teunesen uit Vierlingsbeek de winst.


In beide manches zat Teunesen er vanaf de start of aan goed bij om vervolgens snel de koppositie te pakken en beide manches winnend af te sluiten. Hiermee behaalde hij zijn tweede dagzege van dit seizoen in deze klasse. In de eindstand eindigde Teunesen hiermee op de tiende plaats. De Vierlingsbekenaar miste een groot deel van het seizoen door een bovenbeenbreuk die hij had opgelopen tijdens wedstrijden in Horst. Tijn Maes (Castenray) was niet aanwezig. Desondanks eindigt hij op de vierde plaats in de eindstand.


Wisselend succes

In Meijel kwamen de nationale klassen aan de start voor hun laatste wedstrijden. In de klasse open nationalen eindigde Joey van der Zanden (Wanssum)op de vijfde plaats in het dagklassement. Plaatsgenoot Jules Deenen haalde met een vierde en zevende plaats in de manches evenveel punten als van der Zanden, maar doordat van der Zanden zesde en vijfde werd in de manches eindigde hij op basis van de tweede manche als zesde. In de eindstand van het kampioenschap eindigde van der Zanden met een derde plaats op het erepodium.


Uitslagen motorcross

Meijel (MON)

MX2 inters

9. Bart Pijpers (Wanssum)


MX open nationalen

5. Joey van der Zanden (Wanssum)

6. Jules Deenen (Wanssum)

MX open junioren

27. Koen Pijpers (Venray)

Dongen (MON)


MX 2 junioren

1. Fin Teunesen (Vierlingsbeek

14. Niels Huibers (Groeningen)

15. Sam Vousten (Groeningen)

85cc grote wielen

15. Jesse Rutten (Wanssum)


65cc kleine wielen

9. Stan Pijpers (Wanssum)

50cc automaten

12. Senn Kuenen (Overloon)


Foto: Joey van der Zanden eindigde op de derde plaats in het kampioenschap MX open nationalen. Foto: Maycel de Bruijn.