Gesprek over imago Venrays Museum

Venray | Het Venrays Museum wil graag meer verbinding met de inwoners van Venray. Ook probeert het museum de actualiteit meer in verband te brengen met de taak van het museum. Die taak, het bewaren en tonen van Venrays erfgoed, komt daardoor ook veel beter tot zijn recht.


Een groepje vrijwilligers heeft, onder leiding van Jan-Hein de Wit, gesprekken gevoerd over het imago van het museum. Hoe zorgen we ervoor dat het Venray Museum meer vanzelfsprekend aanwezig is in deze tijd en deze omgeving? Voor de toekomst van het museum waren het belangrijke gesprekken. Uiteindelijk heeft het groepje vrijwilligers een tekst opgesteld met als titel Dit is ons verhaal. Alle kwesties rond het imago van een instelling, zoals dit museum, zijn terug te voeren tot de kern: wat is ons verhaal?

De tekst is verspreid onder alle vrijwilligers van het museum. Het is de bedoeling om erover van gedachten te wisselen. Daarbij zijn ook andere belangstellenden van harte welkom. De gedachtewisseling is gepland op zaterdag 5 november van 15.00 tot 16.00 uur in het Venrays Museum aan het Mgr. Goumansplein 1 in Venray. Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te praten of te luisteren. Mensen die vooraf over de tekst Dit is ons verhaal willen beschikken, kunnen hun verzoek mailen naar huisvanvenray@gmail.com.