Het gezelschap van het vorige jubileum van CV De Ruuk.
Het gezelschap van het vorige jubileum van CV De Ruuk. Foto: De Ruuk

Drie keer scheepsrecht

Carnaval Blitterswijck Carnaval Cultuur en Uitgaan

Ze heeft er drie jaar op moeten wachten, maar carnavalsvereniging De Ruuk uit Blitterswijck viert op zaterdag 12 en zondag 13 november eindelijk haar 6x11-jubileum. De festiviteiten stonden op de planning voor 2020, maar vanwege de coronapandemie werd het jubileum tot twee keer toe uitgesteld. “We hebben allemaal zo lang naar dit moment uitgekeken en gaan er een gigantisch feest van maken”, zegt Raymond Kersten, secretaris van De Ruuk, enthousiast.

Voor het jubileum heeft de carnavalsvereniging uit het Maasdorp een alternatieve locatie gevonden. Een loods aan de Berkenstraat 2 in Blitterswijck wordt omgetoverd tot feestlocatie. “We zijn nu ruim twee jaar bezig met de voorbereidingen. Ik kan wel zeggen dat we er klaar voor zijn. We moeten de loods nog mooi aankleden, maar dat gaat lukken. We hopen dat de andere carnavalsverenigingen en feestvierders net zo enthousiast zijn als wij, want we kunnen niet wachten.”

Vorstenraadsbal

Het feestgedruis wordt op zaterdagavond 12 november afgetrapt met het vorstenraadsbal om 19.11 uur. Daarna begint de feestavond voor genodigden met de band Rosentaler. Een dag later, op zaterdag 13 november, wordt vanaf 14.00 uur een jubileumfeest voor iedereen ..