Aselya Alagöz, Roel Reijnders, Anita Swinkels, Filip Luzak, Fenne Kohrman, Daan Janssen en Zargai Safi (v.l.n.r.) tijdens de prijsuitreiking in Hotel Asteria.
Aselya Alagöz, Roel Reijnders, Anita Swinkels, Filip Luzak, Fenne Kohrman, Daan Janssen en Zargai Safi (v.l.n.r.) tijdens de prijsuitreiking in Hotel Asteria. Foto: Rikus ten Brücke

Vredesposter Laat je hart je leiden!

Algemeen Jeugd en Jongeren Oostrum

Aselya Alagöz van basisschool De Krokodaris in Venray heeft de Lions Vredesposterwedstrijd 2022 gewonnen. De prijs werd woensdagmiddag uitgereikt in Hotel Asteria in Venray. Er deden dit jaar zo’n driehonderd kinderen van de groepen 7 en 8 van acht basisscholen uit Venray en omstreken mee aan de internationale Vredesposterwedstrijd.

De wedstrijd wordt al meer dan 30 jaar in bijna 200 landen ter wereld georganiseerd door de Lionsclubs. Sinds 1994 doet Nederland mee aan deze internationale wedstrijd. Een van de doelen van Lions Clubs International is ‘het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld’.

Het doel van de tekenwedstrijd is om kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar aan te moedigen om over Vrede en met name dit jaar over het thema ‘Lead with compassion: Laat je hart je leiden!’ na te denken en te discussiëren. Tijdens de tekenles en de momenten dat ze op school even vrij waren, vertolkten ze hun gedachten in symbolen. Elke school selecteerde de drie beste posters per groep. Achtendertig posters werden rond..