Cato van Haaren (links) presenteert samen met Maarten, Susanne en Anouk Toll, de ouders en het zusje van Kiki, het nieuwe biertje bij De Kei in Geijsteren.
Cato van Haaren (links) presenteert samen met Maarten, Susanne en Anouk Toll, de ouders en het zusje van Kiki, het nieuwe biertje bij De Kei in Geijsteren. Foto: Rikus ten Brücke

Lancering biertje Kus van Kiki

Geijsteren | Venray en omgeving is sinds afgelopen zondag een nieuw biertje rijker: de Kus van Kiki IPA. Met de aankoop van het nieuwe biertje steunen de kopers de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Het spiksplinternieuwe biertje werd gepresenteerd in Geijsteren bij De Wei bij De Kei.


Het nieuwe gerstenat is een samenwerking van het team Kus van Kiki en brouwerij Mannenpap uit Nijmegen. Cato van Haaren is een van de initiatiefnemers. "Het idee is eigenlijk ontstaan op school toen we voor Kus van Kiki geld op wilden halen. Eerst wilden we het kleinschalig houden, maar toen bedachten we dat we het groots wilden aanpakken en hebben we de samenwerking gezocht met Gijs Schapendonk en Roel Groetelaers. Uiteindelijk kwam brouwerij Mannenpap erbij en nu staat er een heel fris en fruitig biertje."

De stichting Kus van Kiki is opgezet door Kiki Toll uit Venray. Zij overleed op zestienjarige leeftijd aan de gevolgen van leverkanker en uitzaaiingen in haar longen. Met de stichting haalde Kiki geld op voor KiKa. Na haar overlijden werd haar werk voortgezet door haar ouders. Afgelopen week zou Kiki haar achttiende verjaardag vieren en daar hoort natuurlijk een biertje bij. Een mooi moment dus om de Kus van Kiki IPA te presenteren aan het grote publiek. "Kiki zou al die aandacht echt geweldig hebben gevonden", zegt vriendin Isa Jans. "Kiki was zo'n opgewekt en vrolijk persoon en dit biertje past echt perfect bij haar. Ik denk dat ze het heerlijk had gevonden om zo in de spotlights te staan."