Drukte voor het doel van het Venray-keeper Arjan Ardts.
Drukte voor het doel van het Venray-keeper Arjan Ardts. Foto: Rikus ten Brücke

Nieuwe nederlaag Venray

Venray | SV Venray begon uitstekend aan het nieuwe seizoen in de vierde klasse B, maar het elftal van trainer Ferdi Akankan weet inmiddels ook wat verliezen is. Op sportpark De Wieën in Venray werd zondag de tweede nederlaag op rij geleden. Hoogland was uiteindelijk met 1-3 te sterk voor SV Venray.

De bezoekers uit Hoogland, een plaats bij Amersfoort, begonnen sterk aan de wedstrijd en al na zeven minuten voetballen werd de paal geraakt. Niet veel later moest Venray-doelman Arjan Ardts de bal voor het eerst uit het net vissen. Delano Esseboom wist de doelman uit Haps te passeren en daarmee de score te openen.

Ook na de openingstreffer bleef Hoogland de bovenliggende partij. In de 22ste minuut werd de score dan ook verdubbeld door de bezoekers. Oskar van Logetestijn was verantwoordelijk voor de tweede treffer van Hoogland. Daarna werd Venray ook gevaarlijk. Zo belandde een vrije trap van aanvoerder Stijn Brinkman op de paal en enkele minuten daarna zette Stan Kersten de aansluitingstreffer op het scorebord: 1-2. Na rust ging Venray voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker, maar de bezoekers kwamen uiteindelijk zelfs op 1-3. Een vrije trap werd door Koen Heus tegen de touwen geschoten. Daarna drong Venray nog wel aan, maar de ploeg was in het restant van de wedstrijd niet meer in staat om de aansluitingstreffer te forceren.

Promovendus Venray bezet momenteel de achtste plaats op de ranglijst. Venray pakte acht punten uit zes duels. Opvallend is dat koploper SV Meerssen dit seizoen één keer verloor en dat was tegen Venray. Moerse Boys is komende zondag de tegenstander van Venray. Het duel in Zundert begint om 14.30 uur.

Afgelopen werd door de KNVB ook geloot voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Venray neemt het in de knock-outfase op tegen Erp. Het duel staat gepland op zondag 23 oktober om 14.30 uur en wordt in Erp gespeeld.