Michiels bezorgt Venray eerste winst

Venray | De hockeyers van Venray speelden zondagmiddag in Venray tegen Rosmalen. Het was pas de tweede competitiewedstrijd voor de hockeyers in de tweede klasse, want vanwege de hevige regenval ging het duel met Oedenrode een week eerder niet door. Venray trok tegen Rosmalen aan het langste eind: 3-2.

Het duel stond onder meer in het teken van de rentree van John Jongeneel. Hij had al een paar keer meegetraind en werd nu direct ingezet. Het eerste kwart begon Venray sterk. De wedstrijd werd gecontroleerd en er werd vanuit balbezit geduldig gewacht op een gaatje in de verdediging bij Rosmalen. Het eerste gevaar leverde uiteindelijk een doelpunt op. Roy de Rijk begon aan een glansrijke solo, maar werd uiteindelijk onreglementair gestuit door de doelman van de Brabanders. Venray kreeg een strafbal en Guido Pop faalde niet vanaf de stip: 1-0.

Venray kreeg na de openingstreffer meerdere opgelegde kansen om de voorsprong uit te breiden, maar dat lukte niet. Daarna kwam Rosmalen beter in de wedstrijd. Jongeneel moest vlak voor rust het hoofd voor het eerst buigen: 1-1. Venray begon na rust scherp en kreeg al snel een strafcorner. De Rijk benutte het buitenkansje op aangeven van Tom Schueler: 2-1. Na een tumultueuze fase kwamen de bezoekers terug tot 2-2. Met nog twee minuten op de klok onderschepte Pop een vrije slag van Rosmalen. Hij bracht daarna Sebastiaan Michiels in stelling en hij schoot de bal in het doel. Daarmee bezorgde hij Venray de eerste punten van het seizoen: 3-2.

Venray-Rosmalen 3-2 (1-1). Doelpunten Venray: Guido Pop, Roy de Rijk en Sebastiaan Michiels.