Afbeelding
Foto: Persfoto

Venrodse scheurkalender

Venray | Veldeke Venray heeft in eigen beheer wederom de Venrodse scheurkalender 2023 samengesteld en uitgebracht. Iedere dag kunnen de kopers van de kalender kennismaken met Venrodse spreekwoorden en gezegdes die het Venrays dialect kleur geven en juist het gebruik van het eigen dialect bevorderen en stimuleren. Kortom; de enige echte Venrodse scheurkalender 2023.


Een werkgroep van Veldeke, bestaande uit Frits Basten, Hanny Craghs en Jacqueline van den Heuvel, heeft een selectie gemaakt van spreekwoorden, uitdrukkingen, spreuken, gezegden en zegswijzen uit de Venrayse streektaal terwijl Jori van den Munckhof en Mariel van den Munckhof de vormgeving van de kalender hebben verzorgd. Saskia Hoedemaekers heeft haar bijdrage geleverd met de foto op de omslag, Van den Munckhof Print en Media is verantwoordelijk voor het drukken ervan.

Vanaf zaterdag 1 oktober  is de scheurkalender te koop bij Roojboek en PLUS-supermarkt Guido van Dijck tegen de verkoopprijs van 15 euro. 'Een ideaal sinterklaas- of kerstcadeau, een verjaardag of gewoon 'voor de heb', zo meldt Veldeke Venray. 

De oplage is beperkt (er volgt sowieso geen tweede druk).