Afbeelding
Foto: Persfoto

Clubtitelstrijd bij ATV Venray

Venray | Atletiek Triatlon Vereniging Venray houdt op zondag 9 oktober de jaarlijkse clubkampioenschappen atletiek op de kunststofbaan op sportpark De Wieën in Venray. ATV Venray wil van dit clubkampioenschap een breed verenigingstreffen maken. 


Dit kampioenschap geschiedt in de vorm van meerkampen en zijn bestemd voor alle wedstrijdatleten in de jeugdcategorieën, senioren en masters . Maar ook de recreanten en de wandelaars kunnen strijden voor een ereplaats. De wedstrijden beginnen om 09.30 uur en prijsuitreikingen vinden rond 14.30 uur plaats. In afwachting van deze prijsuitreiking wordt er een gratis tombola gehouden, waarvoor het startnummer geldt als lot. ATV Venray wil met de organisatie de veelzijdigheid van de atletieksport, ook wel 'de moeder van alle sporten' benadrukken. Immers, bij de diverse categorieën komen bekende atletiekonderdelen, zoals hoog- en verspringen, sprinten en diverse werpnummers allemaal aan bod. Maar ook is de vereniging actief voor hardlopers, triatlonatleten en wandelaars. Naast de gebruikelijke atletiekonderdelen voor de wedstrijdatleten, is in dit kader ook een traject uitgezet van 5 km buiten de atletiekaccommodatie voor de lopers en wandelaars met start en finish op de atletiekbaan. De lopers en de wandelaars moeten bij hun aanmelding de verwachte loop of wandeltijd opgeven en degenen die het dichtst bij de eindstrijd eindigen, komen in aanmerking voor de drie ereprijzen. De start van deze bijzondere loop of wandeling is om 11:55 uur en je kunt je aanmelden via info@atvvenray.nl.

Deze kampioenschappen zijn een afsluiting van het baanseizoen 2022 dat gekenmerkt werd door een deelname van veel competitieploegen aan de nationale en regionale competities. De wedstrijden beginnen om 09.30 uur en zijn gratis voor het publiek toegankelijk. Voor belangstellenden is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met de atletieksport. Vanaf 30 oktober start het winterseizoen met daarin Limbracrosscompetitie 2022- 2023 en 45ste Vlakwatercross op 28 en 29 januari 2023. Dit nadat deze jubileumcross tweemaal werd afgelast vanwege covid-19.