Winst SVOC'01

Oirlo | De korfbalsters van overgangsklasser SVOC'01 speelden zondag in de slotseconden met 10-10 gelijk tegen BMC uit  Berlicum. 


De thuisploeg begon sterk en stond na vijftien minuten spelen met 4-0 voor, meldt Elien Nabben. "Verdedigend stonden we enorm sterk, maar aanvallend was het lastig om met de achterverdedigende tactiek van BMC om te gaan. Zo kwam de verdediging meer en meer onder druk te staan en liep BMC langzaam in. Bij het ingaan van de rust stond het 4-3 in het voordeel van ons. In de rust kregen we aanwijzingen over hoe we het beste konden inspelen op de verdedigende tactiek van BMC. We waren verdedigend echt goed bezig, maar kregen helaas al snel een doelpunt tegen: 4-4. Van onze 4-0 voorsprong was niets meer over, we moesten echt gaan knokken voor de punten." De score in de tweede helft ging gelijk op. Met nog tien minuten te gaan was de stand 8-7.  In de laatste vijf minuten stond het 9-9 en even later 9-10.  "Toch lieten we de hoofden niet hangen", vervolgt Nabben. "En dit werd beloond, in de laatste vijf seconden van de wedstrijd wist Marly Hanraets te scoren: 10-10. De euforie was enorm. De scheids floot meteen voor het einde van de wedstrijd. We kregen complimenten van Luuk voor het tonen van veerkracht en strijdlust. We hebben dit punt echt als team gepakt en verdiend!" Zondag speelt SVOC'01 om 13.00 weer thuis. Dit keer tegen Euro Girls/Rietvogels 1.


SVOC'01- BMC: 10-10 (4-3). Doelpunten SVOC'01: Lin Voermans (4), Maud Arts (2), Fleur Vissers (2), Feline de Bruijn en Marly Hanraets.