SSS'18 begon met een 2-3 nederlaag aan het nieuwe seizoen.
SSS'18 begon met een 2-3 nederlaag aan het nieuwe seizoen. Foto: Albert Hendriks

SSS'18 begint met verlies

Overloon | De voetballers van SSS'18 uit Overloon begonnen zondagmiddag teleurstellend aan het nieuwe seizoen in de tweede klasse G. De ploeg van trainer Michel Kuijpers ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen Schijndel. SSS'18 degradeerde vorig seizoen via de nacompetitie uit de eerste klasse.

De equipe uit Overloon begon nog goed aan de wedstrijd. Bas Joosten stormde in de beginfase op het doel af, maar zijn schot miste het doel. Enkele minuten later stond het vizier bij de bezoekers wel op scherp. Brent Blummel opende de score na een vlijmscherpe counter: 0-1. Het eerste kwartier was rommelig en SSS'18 speelde zeker niet sterk. Schijndel had daarnaast ook moeite om het spel te maken. De thuisploeg had meer balbezit dan de bezoekers en hield de bal ook beter in de ploeg dan in de voorgaande seizoenen in de eerste klasse. Schijndel loerde op de counter en deed dat ook succesvol. In de 29ste minuut werd het namelijk 0-2 via Tom Duray. En zo kreeg SSS'18 de deksel op de neus.

Toch ging SSS'18 met opgeheven hoofd de rust in, want in de 44ste minuut kon Frits Lucassen via een scrimmage na drie pogingen raak schieten: 1-2. Drie minuten na rust was het weer raak voor de thuisploeg. Frits Lucassen schoot de gelijkmaker tegen de touwen. De ervaren kracht scoorde op aangeven van de eveneens ervaren Bas Joosten. Hij nam een corner snel en Lucassen schoot onberispelijk raak: 2-2. Het leek de aanzet voor een offensief van SSS'18, maar zes minuten later stond het 2-3 via Stan Guns.

De thuisploeg ging daarna wel op jacht naar de gelijkmaker en kreeg ook flinke kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Zo begon SSS'18 teleurstellend aan het nieuwe seizoen.

SSS'18 gaat zondagmiddag op bezoek bij Boekel Sport. Het duel op sportpark De Donk in Boekel begint om 14.30 uur.

SSS'18-Schijndel 2-3 (1-2). Doelpunten SSS'18: Frits Lucassen (2).