Afbeelding
Foto: Persfoto

Workshop natuurfotografie

Geijsteren | Op zaterdag 22 oktober organiseert IVN Geijsteren-Venray een workshop natuur- en landschapfotografie onder leiding van natuurfotograaf Jan Linskens. Deze workshop begint om 8.00 uur met een korte inleiding in de Alde Schol, Dorpstraat 14 in Geijsteren, en eindigt rond 12.00 uur. De kosten van de workshop bedragen 30 euro voor niet-leden (25 euro voor leden van IVN Geijsteren-Venray). Aanmelden via secretariaat@ivn-geysteren-venray.nl. Plaatsing is definitief na overmaking van het bedrag op rekeningnummer NL36 RABO 0156.3203.39 ten name van IVN Geijsteren-Venray onder vermelding van fotoworkshop 2022.


Hoe vaak komt het voor dat je iets moois ziet in de natuur, dat je er een foto van maakt en dat die achteraf enorm tegenvalt? Hoe graag zou je kwalitatief goede natuurfoto’s maken? Meld je aan voor de workshop natuurfotografie en maak de eerste stappen om je natuurfotografie te verbeteren. De workshop natuurfotografie start om 8.00 uur in de Alde Schol in Geijsteren. Hier worden enkele door de deelnemers meegebrachte foto’s besproken door workshopleider Jan Linskens, een enthousiaste natuurfotograaf. Hij geeft daarbij theoretische en praktische tips.

Na circa een uur gaan de deelnemers het veld in en gaan ze bij kasteelruïne Geijsteren in de praktijk aan de slag met fotograferen. Linskens begeleidt hierbij de deelnemers.

Na circa twee uur fotograferen komen de deelnemers weer samen in de Alde Schol. Daar selecteert iedereen uit zijn/haar foto's de drie beste. Deze worden via een beamer bekeken en besproken. Rond 12.00 is de afsluiting van deze workshop. Wat moeten deelnemers meebrengen? Eén (digitale) foto om te bespreken in het theoretisch gedeelte. Een camera, dit mag elke camera zijn, systeemcamera, spiegelreflexcamera, maar ook een telefoon. Volle batterij in de camera. Lege SD-card in de camera ingesteld op JPEG. Eventueel een statief en andere lenzen.