Evgeny Sviridov komt zondagmiddag naar Venray.
Evgeny Sviridov komt zondagmiddag naar Venray. Foto: stichting Theehuisconcerten

Sviridov verzorgt aftrap

Algemeen Venray Cultuur en Uitgaan

Het Theehuis in het Venrayse Odapark is vanaf komende zondag 2 oktober weer het decor van een nieuwe reeks Theehuisconcerten. De aftrap van het achtste seizoen wordt verzorgd door violist Evgeny Sviridov uit Rusland. “We hebben ook dit seizoen weer een heel gevarieerd programma met louter topmusici”, vertelt Kees Verheij, voorzitter van Stichting Theehuisconcerten, opgetogen.

Na twee moeilijke seizoenen vanwege de coronapandemie hoopt Verheij eindelijk weer op een normaal seizoen. “Het is natuurlijk passen en meten geweest en het was voor ons, maar zeker voor de musici, niet gemakkelijk. Dankzij het Fonds voor de Podiumkunsten hebben we wel alle muzikanten kunnen betalen. Daar zijn we wel blij mee.”

Het programma van de nieuwe reeks kamerconcerten is samengesteld door Viola de Hoog. Volgens Ben Janssen, secretaris van Stichting Theehuisconcerten, biedt het programma voor elk wat wils: “Je kunt denken aan een miniopera, maar we hebben ook strijkkwartetten en solisten op het podium. Bij één kamerconcert komt ook een mooi visueel aspect kijken, dat concert wordt ook pas gehouden als het donker is, want dan komen ..