Raads- en commisieleden praten in het gemeentehuis met protesterende scootmobielers. Op de voorgrond (geel regenjasje) Marga Verkoeijen uit Oostrum.
Raads- en commisieleden praten in het gemeentehuis met protesterende scootmobielers. Op de voorgrond (geel regenjasje) Marga Verkoeijen uit Oostrum. Foto: Rikus ten Brucke

Opluchting bij scootmobielers

Algemeen Politiek Venray

Venraynaren die noodgedwongen gebruik moeten maken van een scootmobiel kunnen ook in de toekomst maatwerk verwachten als het gaat om de gemiddelde snelheid en de actieradius van de drie- en vierwielers. Die belofte deed wethouder Martin Leenders dinsdag tijdens de raadsvergadering. Voor het CDA aanleiding een motie in te trekken.

Met de motie wilde het CDA het college aanzetten om ‘zo snel als mogelijk ervoor te zorgen dat de beperkingen van snelheid en actieradius van scootmobielen die aan inwoners zijn verstrekt, ongedaan te maken’. Vlak voor de raadsvergadering liet het college via een brief aan de gemeenteraad weten dat de standaardsnelheid van een scootmobiel op 15 in plaats van 12 kilometer per uur wordt ingesteld, de actieradius blijft ongewijzigd tussen de 20 en 25 kilometer.

Eigenlijk verandert er niets aan de situatie, zei Leenders, die vond dat de ophef rondom de scootmobielers niet had gehoeven. “Een betere communicatie was nodig geweest.” CDA-raadslid Guus Reintjes was nog niet helemaal overtuigd. Bij hem zat de actieradius nog dwars. “Medipoint (lev..