De Belazerus 3 Big Toy in actie.
De Belazerus 3 Big Toy in actie. Foto: Dennis Vos.

Pullingdays Ysselsteyn mét feest in grote tent

Ysselsteyn | Een primeur dit jaar voor de kleibanen aan de Agrobaan in Ysselsteyn. Na een winterslaap van twee jaar zal het stof van de baan flink opwaaien, want er staat met Pullingdays Ysselsteyn een driedaags evenement op de rol in het pioniersdorp. "Het wordt geweldig", voorspelt Gerard Sikes, een van de organisatoren, enthousiast. "Ik zou iedereen aanraden een kijkje te komen nemen."


Het Nederlands kampioenschap trucks (het doel is om met een vrachtwagen een 'zware slede' zo ver mogelijk te trekken) staat op het programma voor vrijdag 23 september. De deelnemers krijgen dan tevens de laatste mogelijkheid om zich te kwalificeren voor het NK Farmstock. "Daarnaast hebben we een grote feesttent geplaatst om ook na de wedstrijden spektakel te bieden. Het is het hele weekend feest in Ysselsteyn. Op vrijdagavond komen onder meer Buren van de Brandweer en Outsiders de boel op stelten zetten in de feesttent."


NK

Op zaterdag staat vervolgens het Nederlands kampioenschap farmstock op het programma. Er wordt dan gereden in de klassen standaard, standaard XL, sport en supersport. Tijdens het NK farmstock moeten tractoren een zware oplegger zo ver mogelijk meeslepen zonder tot stilstand te komen. Na de wedstrijd wordt het feest in de tent kracht bij gezet door artiesten als DJ Daani, Darkraver en Immer Hansi. "Jong geleerd is oud gedaan, dus kom op zondag met de hele familie naar onze regionale krachtpatsers kijken. Voor de kinderen hebben we onder meer een springkussen, de zandbak en de schminkers klaarstaan."


Kaarten

De inschrijvingen zijn inmiddels geopend en diverse klassen hebben het maximumaantal deelnemers al bereikt en zijn dus vol. Meer informatie over het evenement is verkrijgbaar via de website www.pullingdays.nl.

Het is ook mogelijk om entreekaarten via de website te bestellen. De entree voor bezoekers onder de 12 jaar is gratis.