Afbeelding
Foto: schutterij

Geert Hendriks nieuwe koning

Venray | Het koningsvogelschieten van Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray op zondag 18 september gaat de geschiedenis in als één van de natste schuttersfeesten. De aanwezige schutters werden bedolven onder een flinke hoeveelheid regen en natuurlijk zorgde dit ook voor minder publieke belangstelling.


De dag begon met het afhalen van het koningspaar, Alex en Woutera Lamers-Flinsenberg, bij hun woonhuis en daarna volgde de eucharistieviering in de Sint Petrus’ Bandenkerk. Nadat men genoten had van een goed verzorgde koffietafel, mocht onder aanwezigheid van de wethouders Leenders en De Schryver de koning worden ontdaan van zijn koningsattributen.


De strijd bij de jeugd werd eerst beslist en eindelijk lukte het Gwen Jacobs om een wedstrijd te winnen. De ‘koning van ere’ werd beslist en John Stevens wist op 83-jarige leeftijd deze eretitel te bemachtigen.

De schutters schoten buiten met slechts tien schutters door en in de voorlaatste ronde werd het duidelijk dat Alex Lamers waarschijnlijk geen schutterskeizer zou worden. In deze ronde schoot Henk de Klein het lichaam naar onderen, maar de linkervleugel bleef hangen. De loting voor de volgende ronde zou de beslissing moeten brengen. Giel Krijnen en Lisanne Stevens slaagden er niet in om de vleugel te laten neerstorten. Geert Hendriks wist wel wat hij moest doen en hij werd de nieuwe schutterskoning van 2023.

Geert Hendriks was eerder in 2017 schutterskoning en is twee perioden lid van de Venrayse schutterij. In 2007 keerde hij terug bij de schutterij en ging nooit meer weg. Hij schiet al vele jaren mee in het eerste zestal en behaalde daar ook mooie successen. Hij is ook sinds 2008 bestuurslid, gespecialiseerd in het wapengebruik. Zijn koningschap begint per 1 januari 2023.


Foto: John Stevens, Geert Hendriks en Gwen Jacobs (v.l.n.r.).