Hanan Faour debuteert met haar roman Schervenstad.
Hanan Faour debuteert met haar roman Schervenstad. Foto: Anneke Hymmen

Zoektocht in Libanon

Algemeen Venray

De etalage van boekhandel Roojboek in Venray wordt sinds kort gesierd door de roman schervenstad. Het boek is de debuutroman van de 24-jarige Hanan Faour uit Venray. “Ik heb wel even met een grote glimlach op mijn gezicht voor de etalage gestaan”, zegt de schrijfster trots. “Je kunt wel stellen dat er een droom is uitgekomen.”

Het boek van Hanan verscheen op 30 augustus en het boek gaat over de tweeling Nadine en Isaac. De tweeling leeft sinds hun veertiende levensjaar gescheiden in Nederland en Libanon. Als in augustus 2020 Libanon wordt opgeschrikt door een verwoestende explosie in de haven besluit Nadine naar haar broer in Libanon te reizen. Het boek is een verhaal over familie, herkomst en de wens om ergens bij te kunnen horen.

Dat haar debuutroman een sterke link heeft met Libanon, is geen toeval. Hanan, geboren en getogen in Venray, heeft een Nederlandse moeder en een Libanese vader. Ze bezocht haar familie in het land aan de uiterste oostkust van de Middellandse Zee verschillende keren en ging er onder meer op zoek naar haar identiteit. “Ik heb geen broe..