Het Harmoniepark werd afgelopen zaterdag officieel geopend.
Het Harmoniepark werd afgelopen zaterdag officieel geopend. Foto: Gemeente Venray

Opening Harmoniepark

Venray | Het spiksplinternieuwe park in de Venrayse wijk Brukske werd afgelopen zaterdag geopend door wijkbewoners en wethouder Erik van Daal. De officiële openingsceremonie, die ondanks het slechte weer op zaterdag buiten plaatsvond, werd volledig georganiseerd door de wijkbewoners zelf.


De afgelopen maanden is het park flink vernieuwd. Het resultaat mag er wezen. Door de droogte van de afgelopen maanden is het geheel niet zo groen geworden als gehoopt, maar er is voldoende ruimte voor rust, ontmoeting en allerlei activiteiten. De bewoners van de wijk hebben daarvoor in de ontwikkelfase belangrijke input geleverd bij de gemeente Venray.

Ook de naam is uiteindelijk niet bedacht door de beleidsmakers, maar door Imen. Het meisje woont in de wijk en ook zij werd naar voren geroepen tijdens de officiële opening. Ze had als naam Harmoniepark bedacht voor het nieuwe park in Brukske en die naam is het uiteindelijk geworden.

Het opknappen van het park is onderdeel van de ontwikkeling van het centrum van Brukske. De afgelopen jaren zijn hier in het kader van het Masterplan Brukske al heel veel acties doorgevoerd. En nu dus als sluitstuk de opening van het Harmoniepark.

Er waren zaterdag zo'n 150 belangstellenden afgekomen op het spektakel. Na afloop van de officiële plichtplegingen buiten trok het gezelschap naar het wijkgebouw waar activiteiten waren georganiseerd voor alle leeftijden. Aanvankelijk zouden veel activiteiten buiten plaatsvinden, maar dat lieten de weersomstandigheden niet toe. Binnen werd er onder meer gesjoeld, maar ook gedanst. Zo waren er workshops voor kinderen, maar ook linedancen stond op het programma. Daarnaast konden kinderen geschminkt worden.

Naast het Harmoniepark behoorde ook de komst van de supermarkten Lidl en Jumbo naar Brukske tot het Masterplan Brukske. De wijk heeft in de afgelopen jaren een flinke opknapbeurt gehad.

Afbeelding