Rooj Tracks: mountainbiken in en om Venray

Venray | Rooj Tracks is inmiddels een begrip onder mountainbikers uit Venray en omgeving. Op zondag 25 september staat een nieuwe editie van dit sportfestijn op de agenda. Zoals ieder jaar zet De Mudhunters die dag een mountainbiketoertocht met uitgepijlde routes in Venray en omgeving op touw.


Voor Rooj Tracks worden, in overleg met gemeenten en landeigenaren, drie verschillende afstanden uitgepijld: van een kortere route voor mensen die kennis willen maken met mountainbiken in de omgeving van Venray, tot langere routes voor meer ervaren rijders. Dit alles onder auspiciƫn van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). De NTFU heeft de toertocht Rooj Tracks als 'zeer goed' beoordeeld.

Belangstellenden kunnen zich voor drie verschillende routes inschrijven: 40, 50 en 65 kilometer. De start van alle afstanden is dit jaar van 08.00 uur tot uiterlijk 09.30 uur. Voorinschrijving via www.mudhunters.nl, maar aanmelden kan ook op de startlocatie zelf.

De inschrijfkosten bedragen 5 euro voor NTFU-leden en 6 euro voor andere deelnemers. Op de pauzeplaats is voor iedereen drank en versnapering verkrijgbaar. Fietsen parkeren kan in een bewaakte fietsenstalling. Er is ruime parkeergelegenheid en deelnemers hebben ook de mogelijkheid om zichzelf en hun fiets te douchen. Start- en finishlocatie is de atletiekbaan van ATV Venray, Sportlaan 1 te Venray.