Spektakel bij SVOC'01/SV United

Oirlo | De korfbalsters van SVOC'01/SV United maakten er zondagmiddag op sportpark De Heesakker in Oirlo een spektakelstuk van tegen DSV. Uiteindelijk trok de thuisploeg, uitkomend in de overgangsklasse, aan het langste eind: 7-6.

Binnen een minuut opende Elien Nabben de score namens de thuisploeg. De bezoekers kwamen echter al erg snel op gelijke hoogte: 1-1. Daarna golfde het spel op en neer en dat resulteerde halverwege de eerste helft in een 3-3 tussenstand. Toen liep Elien Nabben een vervelende voetblessure op en zij moest noodgedwongen de strijd staken.

Snel daarna kwam DSV twee keer tot scoren en uiteindelijk keek SVOC'01/SV United bij rust tegen een achterstand aan: 3-6. "We kregen veel aanwijzingen van onze coach en we waren vastberaden om de wedstrijd uiteindelijk te gaan winnen in de tweede helft", zegt Nabben. In de tweede helft kwam de thuisploeg al snel terug tot 5-6. In de twaalfde minuut van de tweede helft kwam de thuisploeg zelfs terug tot 6-6. Door de gelijkmaker kreeg het team een boost en uiteindelijk schoot Fleur Evers SVOC'01/SV United in veilige haven met een raak afstandsschot: 7-6.

SVOC'01/SV United-DSV 7-6 (3-6). Doelpunten SVOC'01: Kiki de Mulder (2), Elien Nabben, Marly Hanreats, Maud Classens, Quinty Weijs en Fleur Vissers.