Korfbalcompetitie van start

Flinke nederlaag voor Merselo

Hernen | De korfbalsters van Merselo begonnen de veldcompetitie zondagmiddag met een flinke nederlaag op bezoek bij Fortuna'74 in Hernen: 16-5.

Merselo, uitkomend in de eerste klasse, was vooral in de beginfase nog erg zoekende. Na wat omzettingen kregen de bezoekers wat meer controle over de wedstrijd.

De verdediging van Fortuna'74 stond echter sterk en Merselo creƫerde weinig kansen en kwam daardoor moeilijk tot scoren. De thuisploeg liep al in de eerste helft uit naar een verschil van vijf doelpunten. Na rust waren de bezoekers niet meer in staat de wedstrijd om te draaien. De thuisploeg bleek simpelweg ook een maatje te groot voor de korfbalsters uit Merselo.

Merselo is komend weekeinde vrijaf en speelt op zondag 25 september pas weer uit tegen Nijnsel in Sint Oedenrode. De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe korfbalseizoen staat pas gepland op zondag 2 oktober. Dan neemt Merselo op tegen SCMH.

Fortuna'74-Merselo 16-5 (9-4). Doelpunten Merselo: Anne Gielens (2), Fleur Claessens, Ciel van Hoof en Steffi de Backer.