Hard werken voor noodkantine

MERSELO | Er wordt in Merselo met man en macht gewerkt om de noodkantine van de voetballers van SV Merselo op 19 september klaar te hebben. 


Door vertraging van de levering van deuren voor de prefab-buitenberging, die als tijdelijke voetbalkantine wordt gebruikt, is er achterstand ontstaan in de voortgang van de bouw van de berging. Daarom heeft SV Merselo verschillende vrijwilligers gemobiliseerd om de klus op tijd te kunnen klaren. Andere vrijwilligers van verenigingen verleenden elders hulp bij het verwijderen van onder meer kozijnen, deuren en vast meubilair uit het verenigingsgebouw bij de sportvelden, laat de Dorpsraad Merselo weten. 


De nadruk lag vorige week op sloop van het jongerencentrum JUM, dat onderdeel is van het huidige verenigingsgebouw D’n Hoek, dat wordt herbouwd tot een moderne multifunctionele accommodatie. De JUM heeft inmiddels een tijdelijk onderkomen gevonden in haar voormalige locatie, het Jeugdhuis. De verwachting is dat het nieuwe MFA volgend jaar juli klaar is. Een tegenvaller zijn de gestegen bouwkosten die waren begroot op 3,2 miljoen, maar richting de vijf miljoen gaan oplopen.