Afbeelding
Foto: Rob Beckers

Gildehuis Blitterswijck geopend

Algemeen Blitterswijck Fotoalbums

Het St. Antonius-Abt Gilde uit Blitterswijck opende afgelopen zondag het nieuwe gildeterrein én gildehuis. Vanwege de coronapandemie werd de opening uitgesteld, maar nu konden de gildebroeders uit Blitterswijck eindelijk het glas heffen. “Het was een fantastische dag. We zijn apetrots op het resultaat”, zegt Jan-Willem Franssen, voorzitter van het St. Antonius-Abt Gilde, enthousiast over de festiviteiten in het Maasdorp.

De leden van het gilde trokken in een optocht van het centrum in het dorp naar het gildeterrein. Via de oude kasteelpoort werd het terrein uiteindelijk bereikt. “Bijna al het werk is verzet door vrijwilligers van onze vereniging, dus het is mooi dat we nu samen het project hebben kunnen afsluiten bij een schitterend gildehuis. Op deze dag hebben we allemaal al tijden gewacht.”

Antoniusbeeld
Toch was er nog meer te genieten voor de aanwezigen in Blitterswijck. Zo werd het koperen St. Antoniusbeeld van hobbyist en koperslager Ton Wolters onthuld. “De heilige Antonius is uiteindelijk samen met zijn varken bevestigd aan de koningsboom. Een unieke plek waar dit beeld uitstekend tot zijn recht komt.”