Herdenking Britse kerkhof

Venray | Een werkgroep heeft de jaarlijkse herdenking op de Britse militaire begraafplaats aan de Hoenderstraat in Venray opnieuw vorm gegeven. Op dit ereveld liggen 693 militairen begraven waarvan het merendeel in de periode oktober 1944 en maart 1945 sneuvelde.


De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van St. Adoptiegraven CWGC Venray War Cemetery, Engelse veteranen, de Bond van Wapenbroeders, het Veteranencafé, het Raayland College, de scouting, het Oranje comité en de gemeente Venray.

Dit jaar vindt de herdenking plaats op zondag 16 oktober vanaf 11.00 uur. Vanaf dit jaar zal de herdenking plaatsvinden op zondag 18 oktober, of op de laatste zondag voor 18 oktober. Deze datum past volgens de werkgroep beter bij de oorlogshistorie van Venray.

Tijdens de herdenking zal naast het gebruikelijke militaire protocol met name stil worden gestaan bij de waarde van het herdenken. De Venrayse jeugd wordt nadrukkelijk bij de herdenking betrokken. Er worden geen uitnodigingen verstuurd; iedereen is welkom.

Adoptanten van oorlogsgraven worden uitgenodigd bloemen op het door hun geadopteerde graf te komen leggen.