Afbeelding
Foto: eigen foto

Paardensport in Ysselsteyn

Ysselsteyn | De samengestelde wedstrijd (SGW) van PSV Ysselsteyn vindt plaats in het weekend van 1 en 2 oktober. De Ysselsteynse bossen langs de Middenpeelweg zijn traditiegetrouw het decor van deze wedstrijden.


Een samengestelde wedstrijd bestaat uit drie onderdelen: dressuur, springen en de cross. Deze cross voert de ruiter of amazone door het bos over veelal natuurlijke hindernissen. De deelnemers komen uit heel het land, van jong tot oud, van kleine pony tot groot paard. Er gaat heel wat training aan vooraf om met succes deel te kunnen nemen aan deze wedstrijd. Doordat er diverse rubrieken verreden kunnen worden, is SGW Ysselsteyn ook voor de beginnende ruiters en amazones toegankelijk. Naast verschillende beginnersrubrieken worden tijdens dit evenement ook de reguliere rubrieken B/L/M en Z (pony’s) verreden.

Het programma start zowel op 1 als op 2 oktober rond 08.30 uur en duurt tot het einde van de middag. Met de zwaarste rubrieken op zaterdag en de lagere rubrieken op zondag. Toegang en parkeren gratis. Iedereen is van harte welkom.


Foto: Coen Philipsen met Zamdoria. Foto: odD fotografie.