Afbeelding
Foto: eigen foto

Rolstoelauto voor Maashees

Maashees |  Wat startte als een goed idee voor het dorp Maashees, is werkelijkheid geworden. De auto voor rolstoelafhankelijke inwoners van het Maasdorp is op zondag 28 augustus aan het dorp gepresenteerd. Een paar dagen eerder werd de Volkswagen Caddy door mede-initiatiefnemer Marcel Smits van de actie Mûszès on Wheels bij VDSN Hansen in Venray opgehaald.


Voor de meeste mensen is het de normaalste zaak van de wereld. Moet je ergens naartoe, dan loop of fiets je of pak je de auto. Maar wat als je dat niet kunt? Wat als je noodgedwongen in een rolstoel zit, je maar een kleine afstand kunt overbruggen en naar het ziekenhuis moet. Of naar een verjaardagsfeest? Dan is een auto waar je met je rolstoel in kunt een uitkomst. En dat is nou precies wat de actie Mûszès on Wheels beoogde: een rolstoelauto voor het dorp regelen waarvan alle inwoners gebruik kunnen maken.


Goederenveiling

In nog geen zes maanden tijd wist een plaatselijke werkgroep met een goederenveiling, donaties van sponsoren en fondsen het streefbedrag voor een rolstoelauto bijeen te krijgen. Na de veiling op eerste pinksterdag had de werkgroep al 75 procent van het beoogde streefbedrag van 40.000 euro bereikt. “We hebben er als werkgroep veel energie in gestoken en zijn natuurlijk trots op het resultaat”, zegt René Franssen. “Mede dankzij onze sponsoren en de inwoners van Maashees zijn we er als dorp in geslaagd om deze rolstoelauto aan te schaffen. En daaraan heeft Roland Hansen als oud-inwoner van Maashees natuurlijk ook zijn steentje bijgedragen. Inmiddels hebben al een aantal mensen gebruikgemaakt van de rolstoelauto en ook voor komend weekend hebben we alweer twee reserveringen. De behoefte is er dus en dat is alleen maar mooi. Voor die mensen hebben we de actie natuurlijk ook opgezet.”

Rolstoelauto is voor veel mensen een mooie uitkomst

De rolstoelauto, een gebruikte Volkswagen Caddy, is van alle gemakken, zoals een airco en geblindeerde ramen achterin, voorzien. Voor alle rolstoelafhankelijke inwoners van Maashees is, dankzij de nieuwe dorpsauto, een uitstapje maken ineens een stuk eenvoudiger geworden.


Foto: Marcel Smits (links) en Roland Hansen poseren bij de rolstoelauto voor de inwoners van Maashees.