Schooldirectrice Sylvia Koster opent samen met de leerlingen het nieuwe schooljaar.
Schooldirectrice Sylvia Koster opent samen met de leerlingen het nieuwe schooljaar. Foto: Rikus ten Brücke

De scholen zijn weer begonnen

Leunen | De rode loper werd maandagochtend uitgerold voor de leerlingen van basisschool De Meent in Leunen. Zo'n 250 kinderen uit voornamelijk Leunen, Veulen en Heide keerden na de zomervakantie weer terug naar de schoolbanken. Sylvia Koster, directrice van De Meent, was blij met de terugkeer van de leerlingen: "Het is altijd leuk om iedereen weer te zien. We hebben er weer zin in en hopelijk wordt het een normaal schooljaar."


De leraren keerden één week eerder al terug naar school om de lessen voor te bereiden en de klaslokalen weer volledig naar smaak in te richten. "We vinden het ontzettend belangrijk dat alles in gereedheid is voordat de kinderen terugkeren naar school. Zo staan de naamkaartjes in de meeste klassen al klaar voor de kinderen. Dat weten ze direct wat hun nieuwe plek in de klas wordt. Zo'n eerste schooldag is wel altijd weer spannend voor iedereen. Ook voor ons als leerkrachten. Gelukkig zijn alle kinderen er weer en hebben we een normale zomer gehad. Iedereen is er weer klaar voor."

De eerste weken op De Meent zijn de zogenaamde gouden weken. Daarin wordt volop ingezet op groepsverbinding. "Het is een soort intensieve kennismaking om de groepsverbindingen binnen de klas te versterken. We organiseren diverse activiteiten en ook gesprekken om de groepsband te versterken. We beginnen daar vanaf de eerste week al mee om zo het groepsgevoel meteen een boost te geven."

Vanaf dit schooljaar zet De Meent ook in op het geven van seksuele voorlichting in alle klassen. Onder de noemer vreedzame kriebels wordt het project uitgerold voor de school die lesgeeft middels het principe meervoudige intelligentie. "De leerkrachten hebben afgelopen vrijdag allemaal een training gevolgd voor het theoriegedeelte van vreedzame kriebels. Het is voor ons een bewuste keuze om met dit project aan de slag te gaan. We vinden het belangrijk om goede seksuele voorlichting te bieden voor verschillende leeftijden. Het project vreedzame kriebels loopt het hele schooljaar voor groep 1 tot en met 8."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding