Ysselsteyn (wit-zwarte shirts) dicteerde het spel zondagmiddag tegen Leunen.
Ysselsteyn (wit-zwarte shirts) dicteerde het spel zondagmiddag tegen Leunen. Foto: Rikus ten Brücke

Bekergeweld barst los

Leunen | Voor het leeuwendeel van de amateurvoetballers in Nederland begon afgelopen weekeinde het nieuwe voetbalseizoen met de eerste groepswedstrijden in de districtsbeker. Op SV Venray na, de vierdedivisionist stroomt pas in na de groepsfase, kwamen alle andere ploegen uit de regio deze week in actie. Leunen nam het op eigen veld op tegen Ysselsteyn en de vijfdeklasser was duidelijk een maatje te klein voor de derdeklasser: 1-5 (1-3).

Trainer Jeroen Denissen van Leunen keek ondanks de forse nederlaag met een redelijk gevoel terug op de eerste bekerwedstrijd van het jaar. "Het is natuurlijk leuk om met een derby te starten. We wilden ons graag meten met Ysselsteyn, maar het duel was vooral van belang om iedereen fit aan de start van de competitie te krijgen. Uiteindelijk was Ysselsteyn een maatje te groot."

Beide ploegen waren in de beginfase korte tijd aan elkaar gewaagd. Zowel Leunen als Ysselsteyn kwam in die fase van het duel ook tot scoren, maar daarna stelden de bezoekers orde op zaken en voor rust liep Ysselsteyn uit naar 1-3. "Onze foutjes werden genadeloos afgestraft door Ysselsteyn."

Ysselsteyn maatje te groot voor Leunen

De tweede helft was wat gezapig en door de tussenstand ontbrak de spanning. Leunen probeerde wel wat te forceren maar was niet bij machte om het Ysselsteyn moeilijk te maken. Na rust kwamen de bezoekers nog twee keer tot scoren. Leunen neemt het zondag op tegen vierdeklasser Oostrum en Ysselsteyn strijdt tegen vierdeklasser Rood Wit'62.


De overige uitslagen van de districtsbeker.

Volharding-Sparta’25         2-2

SSS’18-SV Someren        0-3

SV United-EWC’46        6-1

Rood Wit’62-SV Oostrum         5-1

Merselo-Milheezer Boys         1-3

HBSV-SVOC’0         4-2

FCV Venlo-Sporting ST        4-2

Melderslo-BVV’27        4-1

Fiducia-Holthees         0-4

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding